TÜSİAD Başkanı’ndan 30 Ağustos mesajı: Cumhuriyet’imizin kurucu kuşaklarına duyduğumuz minnet duygusunun karşılığı, gelecek nesillere muasır medeniyet seviyesinde bir ülke bırakmaktır

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında “Cumhuriyet’imizin kurucu kuşaklarının tüm fedakarlıklarını anarken, onlara duyduğumuz minnet duygusunun karşılığını vermemizin yolu, gelecek nesillere muasır medeniyet seviyesinde bir ülke bırakmaktır” ifadelerini kullandı.

Orhan Turan, yaptığı sosyal medya paylaşımında şunları belirtti:

“Cumhuriyet’in gelecek kuşağı olan bizler için 30 Ağustos 1922, bir ulusun kurulan yeni alemin içinde ve tarih sahnesindeki yerini almasını temsil ediyor. Cumhuriyet’imizin kurucu kuşaklarının tüm fedakarlıklarını anarken, onlara duyduğumuz minnet duygusunun karşılığını vermemizin yolu, gelecek nesillere muasır medeniyet seviyesinde bir ülke bırakmaktır.  

Bu sorumluluğun en önemli gereği gündelik ajandalarda önemli yer tutan konjonktürel gelişmelerden ziyade uzun vadeli bir perspektife odaklanmaktır. İçinde yaşadığımız çok kutuplu, iklim krizinden sağlık krizlerine kadar kriz yelpazesi oldukça geniş bir dünyada kalkınmanın ve refahın esas sürükleyicisi insani gelişme ve yetkinleşme, bilim, teknoloji ve inovasyon, siyasal, ekonomik, toplumsal kurum ve kurallardır.  

Bu çerçevede Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına girerken, yüksek katma değer yaratan, kişi başı geliri yüksek, uluslararası alanda saygın, toplumda kimseyi geride bırakmayan eşitlikçi, adil ve çevreci bir Türkiye’yi gelecek kuşaklara bırakacak yolda hızlı ve kararlı adımlar atmalıyız.  

30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, bizlere bu büyük zaferi armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, özlem ve minnetle anıyorum.”


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x