Zamanla sararan ve grileşen çamarşıları beyazlatmanın doğal bir çözümü var:
3 mins read

Zamanla sararan ve grileşen çamarşıları beyazlatmanın doğal bir çözümü var:

Beyaz çamaşırlarımız yıkandıktan sonra sararır ve çoğu zaman bunun nedenini bilmeyiz. Birçok deterjan kullanıyoruz , bugün piyasada her çeşit deterjan var ama durum değişmiyor.Ayrıca beyazlatma için hangi doğal çözümlerin toksik olmadığını ve çevresel açıdan sürdürülebilir olduğunu anlamaya çalışalım .

Sararmış çamaşırları beyazlatmak için doğal çözüm

Beyaz çamaşırlar için toz 1 çare onları beyazlatır

İç çamaşırlar için sıklıkla kullanılan sentetik , birkaç yıkamadan sonra solma eğilimindedir . Terlemeye izin vermedikleri ve bakterilerin yayılmasını kolaylaştırmadıkları için kişisel hijyen açısından da kullanılmaması daha iyi olacaktır .
Zamanla lifler doğal olarak vücutlarını ve parlaklığını kaybederler, bu nedenle konu eski kıyafetlere geldiğinde. bu doğal bir sonuçtur. Düşük sıcaklıklar kullanıldığında deterjanların daha sonraki çamaşır makinelerinde bile elyaflarda kalan kiri mükemmel şekilde giderememesi mümkündür .
Kurutma makinesi de kullanırsak durum daha da kötüleşir çünkü yüksek ısı leke bırakır. Sararmanın bir diğer nedeni ise çamaşırların sarkması ve aşırı güneşe maruz kalmasıdır .
Son olarak, onu saklamak için bir kenara bıraktığımızda ve uzun süre dolaplardaki çekmecelerde veya yatak takımları veya büyükannemin masa örtüleri gibi kutularda , mutlaka hoş olmayan izlerle karşılaşacağız.
Yeni yatak takımlarımızı yıkama, sıcaklık, kurutma ve saklama konularına dikkat etmeye çalışıyoruz. Örneğin çok kirli olmayan çamaşırlar 40°’de, çok lekeli çamaşırlar ise 60°’de yıkanmalıdır.

Nasıl düzeltilir?

Öncelikle ön işlem yapılması gerekmektedir . Sararmanın yoğunluğuna ve nedenine bağlı olarak bunu yapmanın birkaç yolu vardır.
Örneğin zamanla sararmış beyaz bir gömlek için 1 litre ılık suya 1 ölçek perkarbonat kattığımız bir bileşim oluşturuyoruz . Daha sonra en az 3 saat bekletin.
Perkarbonat , çevre üzerinde çok düşük etkiye sahip, çok yüksek ağartma gücüne sahip , ancak sağlık ve çevre açısından herhangi bir kontrendikasyonu olmayan oksitleyici bir maddedir. Lekeler açıkça görülebiliyorsa, bunların yerine daha kalın bileşimli , her zaman perkarbonatlı, biraz su ve tercihen ılık bir leke yapalım . Etkilenen bölgelere uygulayalım ve ardından hemen çamaşır makinesine yıkamaya koyalım. Mümkünse 60 dereceden az olmayacak şekilde toz deterjanla yapalım . Yumuşatıcı olarak %20 sitrik asit solüsyonunu ekleyelim.
İki yemek kaşığı Marsilya sabunu rendesini sıcak su dolu geniş bir lavaboda eritin . Giysileri batırın ve kabı kapatın. 24 saat aralıksız güneş ışığına maruz bırakalım .
Ya da büyük bir tencere kullanıp aynı işlemi kısık ateşte en az 20 dakika kadar da yapabiliriz . İyice yıkanıyoruz. İstersek çok yüksekte olmayacak şekilde santrifüj edip, yatırabiliriz .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir