Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Yapılan Açıklamada: Avrasya Tüneli ve Marmaray Depreme Karşı Dayanıklı Tasarlandı

Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Eyigün, yaptığı açıklamada, Avrasya Tüneli ve Marmaray projelerini tasarlarken önceliklerinin “depreme karşı dayanıklılık” olduğunu vurguladı.

Marmaray projesinde zeminin sıvılaşma etkilerine odaklandıklarını belirten Eyigün, bu kapsamda özellikle farklı bölgelerden oluşan Marmaray Tüneli’nin detaylarına dikkat çekti.

Eyigün, tünellerin özellikle Boğaz’ın merkezinde yer alan segmentlerden oluştuğunu ve her bir geçiş noktasının bir sismik fokuslanma noktası olduğunu açıkladı. Projede kayalık ve yumuşak zeminli bölgeler arasındaki geçiş noktaları için özel sismik izolatörler kullanıldığını belirtti.

Özel izolatörlerin olmaması durumunda tünelin tehlikeye girebileceğini söyleyen Eyigün, projelerin yüzlerce yıl boyunca ayakta kalabilecek şekilde tasarlandığını vurguladı.

Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin depreme karşı alınmış önlemlerle yüksek güvenlik standartlarında inşa edildiğini belirten Eyigün, yapıların sürekli olarak izlendiğini ve herhangi bir deprem durumunda anında müdahale edilebilecek alarm sistemlerinin olduğunu ifade etti.

Son depremde tünellerde herhangi bir hasar olmadığını aktaran Eyigün, özel sismik izolatörlerin deprem etkisi altında beklenen performansı sergilediğini ve projelerin öngörüler doğrultusunda ilerlediğini açıkladı.

Related Posts

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Çin-ABD ticaret savaşında yumuşama sinyali: İlk adım atıldı!

Çin, ABD’den ithal edilen bazı ürünlere yönelik gümrük vergilerinde muafiyet uygulayacağını açıkladı. Bu adım, iki ülke arasındaki ticaret savaşının etkilerini azaltmayı amaçlıyor ve iş dünyası tarafından olumlu karşılandı.

Borsa güne yükselişle başladı: 25 Nisan 2025 Cuma Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,20 yükselişle 9.510,14 puandan başladı.

Yatırımcılar altının bu türüne yöneliyor: İlgi rekor seviyede!

Yatırımcıların altına olan ilgisi, Borsa İstanbul’daki sertifikalara yönelimi artırdı. Dijital erişim ve vergi avantajı, sertifikaları cazip hale getiriyor. Sertifikaların fiziki altına çevrilebilmesi de güvenli liman arayanların dikkatini çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir